Søk i denne bloggen

lørdag 16. februar 2013

Grønn "youghurt"

Ok, så var dette opprinnelig babymat...men denne mosen er nydelig!!! Den har allerede rukket å bli min frokostfavoritt. Jeg spiser den enten bar eller med musli, hampfrø og litt chiafrø. Herlig og ikke minst Kjempeenkelt; kun moset avokado og mango med litt sitronjuice/appelsinjuice ferskpresset over. Du renser avokado og mango og kjører i stavmixere og rører inn juicen av en halv appelsin eller sitron. Vel verdt en prøvesmak

onsdag 13. februar 2013

Havrekjeks med kokosolje

Disse var en skikkelig hit på skidag...i morgen er det skøytedag og jeg har fått en ny bestilling fra et knippe 7 år gamle jenter Dette gir ca. 25 store eller 35 små havrekjeks 400g kokosolje 400g palmesukker 200g Lucuma 4 ss vaniljepulver 4-5 egg 350g spelt (gjerne grovt) 2ss vinsteinsbakepulver 3ss kanel 550 g havremel (jeg bruker ofte 50:50 havremel:havregryn) 100g 70 %sjokolade finhakket 100g rosiner Sjokolade og rosiner kan droppes eller varieres med tørkede tranebær, dadler eller noe du selv liker Olje og sukker røres hvitt, eggene piskes i ett og ett. Bland deretter de tørre ingrediensene. Skjæres ned og legges på et bakebrett og stekes i 8-10 minutter-herlig

søndag 10. februar 2013

Tidenes fiskesuppe

Jeg er kjempeglad i alle mulige supper som dere kanskje har lagt merke til! Denne suppen er sterk, god og varmende. Du trenger følgende (til 4 stykker) 2ss olje til steking. 3 vårløk, hakkede 1 hvitløksfedd 1 chilli 1 bunt fersk koriander 2 gulrøtter hakkede ca 1cm revet fersk ingefær 700ml vann 3dl kremfløte eller kokosmelk ca. 400g salmalaks Slik gjør du Stek løk, chilli, ingefær og gulrøtter. Hell over vann og la koke i ca. 20 minutter. Hell i fløte og koriander. 3 minutter før servering legges salmalaksen i suppen. Kan pyntes med fersk koriander