Denne kaken har jeg bakt med palmesukker de siste gangene og den blir fantastisk god! Palmesukker er rikt på mineraler, og har en lavere glykemisk indeks i forhold til vanlig raffinert sukker (GI35).Glykemisk indeks ble utviklet til hjelp for personer med sukkersyke for å bedre kontrollen med blodsukkernivået og dermed unngå senkoplikasjoner slik som synssvekkelse eller nevropati. Glykemisk indeks er et mål for hvor mye blodsukkeret stiger i løpet at to timer etter inntak av en matvare med 50 g karbohydrater. Som referanse bruker man målinger hvor man har spist 50 g glukose evt loff. Denne verdien settes til 100. For å konkretisere vil f.eks en frukt slik som eple/pære ha en indeks ca. 40 mens en loffbaguette ca. 90. Noen observasjonelle studier kan tyde på at et kosthold med karbohydrater som har lav glykemisk indeks kan redusere risikoen for overvekt, diabetes type 2 og tykktarmskreft. Det er likevel få gode studier (Randomiserte kontrollerte studier) som støtter overnevnte. Personer som er overvektige, eller lider av sukkersyke (begge typer), metabolsk syndrom etc. kan ha nytte av GI som en veileder når de velger matvarer de skal spise.
Du trenger:
4 egghviter, stivpiskes
200 g kokosmasse
160 g palmesukker
Eggehvitene stivpiskes, palmesukker piskes inn. Deretter vender man inn kokosmassen. Stekes ved 180C i ca. 30-40 minutter.
Krem:
4 eggeplommer
60g palmesukker
100 g 70% sjokolade som smeltes med 40 g smør
Eggeplommer og sukker piskes til en lett og luftig masse, den smeltede sjokoladen røres inn. Hell over den avkjølte kaken.
NYT!!
Ps. Da denne kaken er uten hvetemel passer den godt for bl.a glutenallergikere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar