Søk i denne bloggen

fredag 30. november 2012

Fredagspizza

Nesten hver fredag er det pizza hjemme hos oss. I forsøk på å gjøre den litt sunnere har vi begynt å lage med  grovt speltmel og bakepulver. Smaker fantastisk og er veldig mettende, og det beste...alle kan være med å lage den!
 Du trenger (til 3 pizzabunner)

450g grovt speltmel (evt. fint, eller 50/50 grovt og fint dersom du anser deg som nybegynner med grove kornprodukter)
1 ss vinsteinsbakepulver (finnes på helsekosten)
ca. 4 dl varmt vann eller til deigen er som en vanlig pizzadeig i konsistens

 Disse rulles straks ut på bakepapir og forstekes i 5 minutter ved 200 grader. Etter du har tatt på fyllet stekes den i ca. 10 minutter.
 Pizzasausen

Du trenger
ca 6-8 cherrytomater
4 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
3 ss parmesan
2ss kremfløte (kan droppes)

Slik gjør du; La tomatene putre i olivenolje ved svak varme mens du lager pizzadeigen. Når de begynner å bli myke bruker du stavmixeren til å gjøre sausen glatt og fin. Som variasjon kan man tilsette chilli, syltet paprika eller rød pesto i sausen
 Fyll:
Her bestemmer du selv. Datteren min lager alltid sin egen pizza med kun kokt skinke og revet norwegia.
 Mannen min og jeg lager stort sett med enten parmaskinke, pepperoni eller salcicella. I kveld ble det røkelaks og philadelphia.

Slik ble resultatet i kveld.
 Barnepizzaen
Voksen pizzaen med røkelaks, philadelphia og ruccola. Samt litt hvitløksolje på toppen

Deilig! God fredag til alle sammen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar