Jeg får veldig ofte spørsmål om vi ikke kan kjøpe Nugatti eller annet sjokoladepålegg når vi er i butikken, så en dag tenkte jeg hvorfor ikke prøve å lage et eget sjokoladepålegg. Hasselnøtter (som er bestanddelen i pålegg som nugatti og nutella) er i utgangspunktet svært sunt. De inneholder bl.a. rikelig av kalsium, magnesium, kalium og fosfor, samt E-vitamin og sunne fettsyrer. Etter litt prøving og feiling har jeg og min datter kommet frem til følgende oppskrift
Du trenger:
1 glass hasselnøttpaste (ca. 300g), du kan også bruke mandelsmør, tahin eller peanøttsmør, men jeg syntes det ble best slik.
3 ss kokosolje
1 dl agavesirup
1-2dl "raw" kakao (spørs hvor mye sjokoladesmak du vil ha)
Slik gjør du:
Varm kokos olje og kako i en kasserolle slik at man dreper evt. bakterier i kakaoen. I en annen skål heller man hasselnøttsmør og agavesirup. Hell så kokoskakoblandingen over mens du pisker blandingen med håndvispen eller bruker kjøkkenmaskin.
Denne oppskriften ga 2 små krukker med "nugatti". Oppbevares i kjøleskap. Smaker himmelsk.
Velbekomme!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar