Jeg lagde en nydelig variant av de klassiske kjøttbollene her om dagen. Hadde ikke tid til å overvåke de i stekepannen da jeg skulle kjøre min datter på skitrening slik at de ble satt i en ildfast form og i ovnen i 45 minutter istedet. Her kommer oppskrift
Du trenger til 4 stykker
500g karbonadedeig
2 ss finmalte mandler eller mandelmel
litt salt og pepper
3 ss hakket timian
3 hvitløksfedd (mindre om man vil - jeg elsker hvitløk)
1 ss maizena mel
1 egg
Røres godt og formes til små kjøttboller
Saus
1 boks hermetiske tomater
2 dl kremfløte
1 beger coctailtomater (kan sløyfes)
Dette kokes opp i en kasserolle samtidig som du lager bollene
Hell de ferdigstekte kjøttbollene over i en ildfast form og hell tomatsausen over. Stekes i ca. 45 min ved 160 grader. Jeg rev så litt parmesanost og fersk timian før jeg serverte. Herlig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar