Søk i denne bloggen

tirsdag 20. november 2012

Supergodt rugbrød

Dette brødet er kjempelett å lage, eneste aberet er at det tar veldig lang tid å steke. Mellom 6-7 timer. Men sluttresultatet er fantastisk og du får ca. 4 brød som egner seg svært godt til frysing.

Du trenger følgende:
1kg rugmel (gjerne grovt)
1 pk Viking tørrmelk (390g), har man lactose intoleranse kan dette erstattes med f.eks hemp protein
4-5 ss natron
Litt sitronsaft (natronen trenger noe surt for å virke)
1,3 L kokende vann
om man vil kan man tilsette litt agavesirup eller palmesukker

Alle tørre ingredienser blandes godt, rør ut sitronsaft og kokende vann. Alt lempes over i et ildfast form med lokk og stekes først i 1 time på 160 grader. Deretter skrur du ned temperaturen til 120 grader og steker i ytterligere 6 timer. Jeg har ofte bakt brødet sent på kvelden og satt det inn ved ca. 100 grader i 22 tiden og stekt det til 07 morgenen etter når jeg står opp. Dette brødet er svært populært hjemme, fantastisk med litt moset avocado, tomat og mozarella på. Håper du prøver!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar